Hoofdmenu
Nieuws
Nieuwsbrief
Blijf altijd op de hoogte van de laatste aanbiedingen: Schrijf u in op de nieuwsbrief!

Vertel een vriend
Vertel anderen over ons!
Officiele HD, ED en andere rontchen foto's


Digitale Röntgen


Door röntgenfoto's te maken zijn we in staat om het dier van binnen te kunnen bekijken. Op röntgenfoto's zijn alle botten te bekijken, maar ook 'weke'delen zoals spieren en organen. Er is dus veel te zien op een rõntgenfoto.

Om een goede foto van het dier te kunnen maken is het noodzakelijk dat het dier volledig stil ligt. De dierenarts, maar ook de assistentes hebben ruime ervaring in het maken van foto's. Hierdoor is het vaak mogelijk om het dier zonder een roesje op de foto te zetten.
Echter soms moet het dier in een houding liggen die pijnlijk kan zijn (omdat het bijvoorbeeld gebroken is) of het dier is moeilijk te hanteren, dan krijgt het een lichte narcose zodat er een goede foto gemaakt kan worden.

Met behulp van digitale röntgen en door jarenlange ervaring kunt u rekenen op een deskundige beoordeling op hoog niveau.

HD-foto

Officiële HD en ED foto's

Elleboogdysplasie en heupdysplasie zijn veel voorkomende afwijkingen bij (middel)grote hondenrassen.
Er zijn nauw omschreven criteria opgesteld waar HD- en ED-foto's aan moeten voldoen. Een dierenartsenpraktijk moet daarom gecertificeerd te zijn om officiële foto's te mogen maken.
Onze kliniek is hiervoor gecertificeerd en u kunt hiervoor bij ons terecht. Voor HD en ED foto's dient een afspraak gemaakt te worden.Foto onderarm beide botten gebroken

Door middel van een operatie zijn de botten met pinnen gefixeerd

Resultaat na zes weken benchrust
 
© 2012 Care4animals.com